Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Plaža u Brezovom Polju turistički potencijal Brčko distrikta BiH Istaknuto

 

Prema riječima predsjednika turističke zajednice u Brezovom polju Rasima Smajlovića, prije mjesec dana završena je prva faza projekta izgradnje plaže i ona je koštala oko 300.000 KM. Kako navodi predsjednik turističke zajednice u drugoj fazi bit će posađeno drveće, očekuje nas igralište za djecu i mini zabavni park, a početak druge faze čeka izdvajanje određenih sredstava. Kako navodi Smajlović, plaža je zamišljena da bude izgrađena kao samoodrživ javni objekat i da bude data na upravljanje Vladi Brčko distrikta.

 

„Prepoznato je da Brezovo polje može biti turističko mjesto zbog svog položaja i zabilježena je velika posjećenost. Plažu treba što prije završiti, a s tim uključiti i razne sadržaje, prvenstveno za najmađe jer roditelji dolaze najviše zbog djece s obzirom da je plaža na vrlo pogodnoj i bezbjednoj lokaciji“, naveo je Smajlović.

 

Osim brezopoljske plaže, posjetioci mogu obići i Azizija džamiju izgrađenu 1862. godine, a tri kilometra nizvodno od Brezovog polja prema Bijeljini nalaze se i ostaci „Nakića“ kule ili „Djevojačka“ kula, koja je prema pričama i predanjima mještana bila impozantna građevina dodali su iz brezopoljske turističke zajednice.

 

Da Brezovo polje drži do svoje tradicije i običaja, još jednom će biti potvrđeno i kroz manifestaciju „Brezopoljsko ljeto“, odnosno „Fišijada“ koja će se održati 23.07.2022. godine. S obzirom da su mještani poznati po pravljenju specijaliteta od ribe i ljubavi prema ribarstvu, organizovat će se i takmičenje u pravljenju najbolje riblje čorbe.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com