Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Petak, 20 Septembar 2019

Velika afera | Banka matičnih ćelija CryoSave podigla prašinu: Samo iz BiH pohranjeno 5.000 uzoraka

  • Objavljeno u BiH

cryosaveAfera u vezi s bankom matičnih ćelija CryoSave podgila je veliku prašinu i izazvala zabrinutost roditelja koji su im povjerili dragocjen materijal za potencijalno liječenje svoje djece na čuvanje. Iako su informisali klijente da je materijal prebačen u Poljsku, nije precizirano da li je riječ o svim matičnim ćelijama s obzirom na to da su čuvane na više lokacija.

 

 

Više...

Brčanski advokati i dalje u štrajku zbog fiskalizacije

  • Objavljeno u Brcko

advoZakon o fiskalizaciji na području Distrikta, u potpunosti i bez izuzetaka, mora biti primijenjen. Ovakav stav zvanične vlasti, odnosno dosljedna primjena usvojenog zakona, razrješava i poziciju brčanskih advokata, koji su obustavili rad, te na taj način, ukazujući na potrebu da budu izuzeti iz cijelog procesa.

 

 

Više...

Brčko: Još 10 dana za dostavu koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena

  • Objavljeno u Brcko

seminar predavanje 050617 tw630U okviru projekta „Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, Agencija za razvoj preduzeća Eda je raspisala javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena putem bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća.

 

 

Više...

BiH među zemljama porijekla falsifikovane robe koja ulazi u EU

  • Objavljeno u BiH

Delegacija eu u bihSjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina (BiH) našle su se u zvaničnim statistikama Evropske komisije (EK) kao zemlje porijekla falsifikovane robe koja se uvozi na teritoriji Evropske unije(EU). Sjeverna Makednija je u 2018. godini bila glavni izvor falsifikovanih alkoholnih pića, a BiH je druga najveća zemlja porijekla za falsifikovanu ambalažu.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com