Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Četvrtak, 13 Oktobar 2022

Pukao viseći most, turisti iz BiH završili u nabujaloj Moravi, ima preminulih

 

Jedna osoba je nestala, a dvadesetak ih je povrijeđeno kada se srušio viseći most na Zapadnoj Moravi u Ovčar Banji.

 

Kako prenose srpski mediji, riječ je o putnicima autobusa iz Zvornika koji su se zaustavili u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Prema nepotvrđenim informacijama, nekoliko putnika krenulo je da pređe viseći most u blizini restorana kada je on zbog preopterećenja pukao.

Kako se nezvanično saznaje, preminule su dvije žene, dok je 11 osoba prebačeno u urgetntu jedinicu čačanske bolnice.

 

Izvor: Nezavisne

Više...

DERK obavio regulatorni nadzor u JP „Komunalno Brčko“

  • Objavljeno u Brcko

 

Tim Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) tokom ove sedmice proveo je redovan godišnji regulatorni nadzor vršenja elektrodistributivne djelatnosti u Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“.

 

Riječ je o redovnom nadzoru državnog regulatora nad poslovanjem preduzeća koje se odnosi na djelatnosti distribucije, snabdijevanja i trgovine električnom energijom, za koje je JP „Komunalno Brčko“ licencirano.

 

Predmet nadzora Državne regulatorne komisije za električnu energiju su redovnost dostavljanja izvještaja, poštovanje uslova za korišćenje licenci (za snabdijevanje, distribuciju i trgovinu), finansijski pokazatelji i primjena odluke o tarifnim stavovima za kupce koji se snabdijevaju u okviru univerzalne usluge (domaćinstva i ostala potrošnja), zatim uvid u primjenu tarifa za kupce koji se snabdijevaju na tržištu, uvid u poslovne aktivnosti iz oblasti koje se ne odnose na distribuciju i snabdjevanje električnom energijom, provođenje aktivnosti u postupku razdvajanja djelatnosti, vlasništva nad sredstvima za obavljanje djelatnosti,
kvalitet snabdjevanja električnom energijom, energetski pokazatelji te plan nabavke električne energije za naredni period. Vođa Tima Državne regulatorne komisije za električnu energiju je Saša Šćekić, rukovodilac Sektora za licence i tehničke poslove, koji će u narednih nekoliko dana dostaviti izvještaj o provedenom nadzoru.

 

Neposredno prije regulatornog nadzora, Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ produžena je Licenca za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja električnom energijom na teritoriji Brčko distrikta BiH za period 1.11.2022. – 31.10.2027. godinu.

Više...

Završena prva faza rekonstrukcije Kamernog teatra

  • Objavljeno u Brcko

 

Prva faza rekonstrukcije i sanacije zgrade Kamernog teatra u brčanskom naselju Kolobara u ulici Islahijet, vrijednosti radova od oko 700.000,00 KM u potpunosti je završena i uključuje sve grube građevinske radove, potvrdio je šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Pero Gudeljević.

 

„Ova faza uključuje radove na pokrivanju objekta i postavljanju vanjske stolarije i tim poslom objekat je zaštićen od daljeg propadanja,“ kaže Gudeljević.

 

Govoreći o nastavku rekonstrukcije i sanacije za šta su u narednoj godini u budžetu Distrikta planirana sredstva u visini od oko 850.000,00 KM Gudeljević ističe da je izvršeno novo projektovanje zbog zastarjelosti projekta.

 

„Druga faza uključuje sve fine radove a koji su vezani za elektro-instalacije, uređenje enterijera i grijanje te stavljanje ovog prostora u funkciju,“ naglasio je Gudeljević.

 

Upitan da pojasni kada bi stanovnici Brčkog mogli koristiti zgradu Kamernog teatra Gudeljević je istakao da to zavisi od usvajanja budžeta Distrikta i odabira izvođača radova na završetku druge faze, ali se nada da će krajem sledeće godine stanovnici Brčkog uživati u novom ambijentu gledajući pozorišne predstave.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com