Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Utorak, 08 Novembar 2022

Vijeće ministara BiH ažurno na kraju mandata, na dnevnom redu ANP i budžet

vijece ministara bih

 

Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH naći će se i Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi Bosne i Hercegovine 2021. kao i Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine za 2022. godinu s Prijedlogom odluke o usvajanju Programa reformi Bosne i Hercegovine za 2022. godinu čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH. 

 

Na dnevnom redu je i Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period 2023. - 2025. godine čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

 

Također će se pred ministrima naći Informacija o toku aktivnosti na usvajanju Zakona o budžetu institucija Bosne i  Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i  Hercegovine za 2023. godinu i nemogućnosti primjene Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama, te odluka o ličnim primanjima koje je donijelo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine tokom 2022. godine. 

 

Iako je u toku proces formiranja vlasti koji u BiH traje i po nekoliko mjeseci iz HDZ BiH su vrlo jasno istakli kako očekuju da se vlast formira u decembru kako bi budžeti i na nivou FBiH i državni mogli biti usvojeni do kraja decembra. 

 

Podsjećamo, trakavica sa usvajanjem budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2022. godinu trajala je do juna 2022. godine. 

 

Izvor: Patria

Više...

Odjeljenje za javne poslove ove godine realizuje oko 800 kapitalnih projekata niskogradnje i nastavak gradnje Gradskog stadiona

  • Objavljeno u Brcko

Gradski bazeni 1 e1497011619464

 

 

Od početka ovogodišnje građevinske sezone do 1. novembra planom rada Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta završena su 274 kapitalna projekta iz oblasti niskogradnje u vrijednosti preko 4,7 miliona KM. U oblasti visokogradnje ugovorena vrijednost je preko 7,6 miliona KM.

 

„U ovom trenutku izvođači su uvedeni u 16 radilišta čija je ukupna vrijednost radova oko 1,5 miliona KM“, kazao je za Radio Brčko šef Vladinog Odjela za javne poslove Ratko Stjepanović. On je nepomenuo da se značajniji projekti odnose na izgradnju mini-obilaznice Čardaklije u Mjesnoj zajednici Rijeke čiji je ugovoreni iznos radova oko milion maraka. Stjepanović je napomenuo da su trenutne aktivnosti na tom gradilištu ugradnja ivičnjaka i izrada oborinske odvodnje.

 

„Takođe, u niskogradnji u ovom trenutku teče realizacija oko 800 kapitalnih projekata koji se nalaze u različitim fazama realizacije“, rekao je Stjepanović.

 

 

Trenutno na realizaciji ovih projekata radi sedam inžinjera i dva građevinska tehničara, tako da nadležni očekuju da će realizacija plana u Odjelu ove godine biti u skladu sa očekivanjima i zadovoljavajućom realizacijom kapitalnih projekata iz oblasti niskogradnje.

 

Stjepanović je dalje naglasio što se tiče visokogradnje da je, naravno, najznačajniji projekat nastavak izgradnje Gradskog stadiona u Brčkom.

„Opštepoznato je da je u ovoj fazi dogovoreno, i u fazi je realizacije, nastavak izgradnje Gradskog stadiona u vrijednosti od oko 7,6 miliona KM, a rok za izvođenje ovih radova je 15 mjeseci“, precizirao je Stjepanović i pojasnio da to praktično znači da kod Gradskog stadiona proces gradnje neće prestajati ni tokom zime, jer će se dio poslova raditi u zatvorenom prostoru.

 

„Mi očekujemo da ćemo u ovoj godini realizovati u vrijednosnom smislu duplo više kapitalnog budžeta nego što je to bilo prošle godine“, zaključio je Stjepanović.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com