Menu

Princ iz Eleja 550x50

Ponedjeljak, 15 Avgust 2022

Na Savi Regata za pamćenje

  • Objavljeno u Brcko

Regata

U sadržaju programa sportsko kulturne manifestacije Brčansko ljeto – Savski cvijet u blistavoj organizaciji Nautičkog kluba Brčko održana je „Gradska regata – Karneval na vodi 2022“. Pred polazak od Ficibajera do odredišta Rajevo Selo sudionici su sa plovilima napravili pravi dekor na površini čiste Save od desne do lijeve obale rijeke.

 

Regata 23

 

Ovaj dekor potvrđuje da je interes sudionika bio veliki, blizu 300 brodica, čamaca, glisera i na obali veliki broj građana koji su ih došli ispratiti i na njihovom povratu dočekali i aplauzom nagradili. Otvarajući regatu gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić je između ostaloga rekao:

„Ovo je jedna manifestacija koja se definitivno etablirala kao najvrjednija u okviru ljetnih događanja u Brčkom. Kvaliteta događaja koji dodatno reafirmira vrijednost Save kao potencijala kojeg Brčko nije u značajnoj mjeri iskoristilo. Ovako uspostavljamo kulturu zdravog odnosa Brčaka spram Save, što potiče dodatno vlasti u Brčko distriktu BiH da osmišljavaju neke nove politike koje će stvoriti simbiozu između potreba građana i potencijala Save. Imamo izvjesne planove kako ćemo osmisliti što više kvalitetnih sadržaja i infrastrukturnih projekata i objekata koji će omogućiti da se što kvalitetnije i izdašnije koristi ova ljepota koju ovdje posjedujemo”, istakao je Kadrić.

U razgovoru sa sudionicima regate čuli smo kako su oduševljeni hvaleći biranim riječima organizaciju Regate sadržajima koji su oplemenili ovaj predivan dan na Savi.

 

Regata 17 1024 rotated

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Servisne informacije za ponedjeljak 15.08.2022. godine

  • Objavljeno u Brcko

Komunalno Kamion

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Zastoji u isporuci električne energije:

Brka, manji dio – zastoj u trajanju do 1 h u toku dana

 

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

Nastavlja se sanacija curenja na vodovodnoj mreži u Štrepcima
U ulici Hasana Kafija Pruščaka doći će do obustave vodosnadbijevanja između 08:30 i 11:30 h, zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži od strane trećeg lica (investitor Vlada Brčko distrikta BiH)
Na svim lokalnim vodovodnim sistemima su mogući poremećaji u vodosnadbijevanju u vidu pada pritiska i prekida vodosnadbijevanja, usljed nedovoljne količine vode na izvorištima.
Kvalitet vode je zadovoljavajući i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH, brojevi: 40/10, 43/10 i 30/12)

 

RJ ČISTOĆA

Služba za upravljanje otpadom

Danas će prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica biti organizovano u naseljima: Centar – Srpska Varoš – Ilićka – Potočari, Grčica, Dizdaruša – Poljoprivrednik, Broduša – Stari Rasadnik – Brod lijeva strana, Plazulje – Grbavica – Donji Rahić – Ulice – Gorice, Mujkići – Gluhakovac – Brod desna strana, Vučilovac – Drenava.

 

Služba za javnu higijenu

Održavanje javnih zelenih i saobraćajnih površina u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH za održavanje javnih površina:

Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke
Održavanje pješačke zone i Bulevara mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica
Održavanje javnih i zelenih površina u skladu sa godišnjim planom

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 h

 

OSTALE AKTIVNOSTI

Molimo vas da redovno izmirujete obaveze po osnovu pruženih usluga.
O ostalim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com