Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 25 Septembar 2020

150 žena i privatni otok

salman CopyBin Salman je također 2015. godine, dok su njegovi podanici trpjeli njegovu politiku štednje, kupio vilu smještenu na periferiji Pariza za 300 miliona dolara, klasificiranu kao najskuplju kuću na planeti.

 

 

Više...

Mi ćemo izdržati, velikim Bogom se kunemo

  • Objavljeno u BiH

alija izetbegovic Copy 819x550Neki se bave citatima Izetbegovića, a Zoran Milanović izjavljuje da je Bosna i Hercegovina poput juge 45. Hrvati neukusno lažu ovih dana, krenuli su od Željka Komšića i pozicije člana Predsjedništva, a završili na tvrdnjama da nemaju nikakva prava u Bosni i Hercegovini, da nestaju intervencijom Bošnjaka i slične neistine. Bestidnici, pa neka samo nabroje svoje pozicije koje zauzimaju na federalnom i državnom nivou.

 

 

Više...

Supervizor Scanlan posjetio Privrednu komoru u Brčko distriktu BiH

  • Objavljeno u Brcko

 

Supervizor za Brčko distrikt BiH gospodin Michael Scanlan posjetio je Privrednu komoru Brčko distrikta i ovom prilikom održao sastanak sa članovima rukovodstva komore.
Na održanom sastanku, Privredna komora je naglasila važnost transparentnog procesa donošenja Zakona i Pravilnika u distriktu kako bi se ostvario puni interes svih strana. Kao jedan od nosilaca privrednog razvoja, rukovodstvo komore je obrazložilo koliko nedostaci u slučaju donošenja
Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu, koji je donesen tek u septembru, oštećuju poljoprivredne proizvođače koji nemaju blagovremene
informacije i samim tim ni sigurnost prilikom planiranja sjetve.
Rukovodstvo brčanske komore istaklo je i značaj koordinisanog rada svih organa kada je riječ o temama koje se odnose na funkcionisanje privrede, a uključenost Privredne komore je neophodna za razvoj poslovanja domaćih privrednika. Uloga komore i zastupanje stavova privrednika generiše izuzetan doprinos u procesima donošenja novih procedura i Pravilnika, kao i izmjenama postojećih.
Supervizor za Brčko distrikt BiH gospodin Michael Scanlan izrazio je veliko zadovoljstvo što je održan sastanak u Privrednoj komori, naročito jer je, kako je ocijenio, jaka i stabilna poslovna
zajednica neophodan preduslov za ostvarivanje visokog kvaliteta života za sve u Brčko distriktu.
Na sastanku sa supervizorom govoreno je i o infrastrukturnim projektima, kao i o fiskalnoj transparentnosti, koji su jednako važni za efikasno funkcionisanje i poboljšanje privredne
djelatnosti u Brčko distriktu.

Više...

Brčko na putu ka energetskoj efikasnosti

  • Objavljeno u Brcko

fotolia Intense aerosols reduction iet ies copyright davisGradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Raduška Cupać, rukovodilac Sektora za energiju i okolinu u UNDP BiH, danas su u Gradskoj vijećnici u Brčkom potpisali Sporazum o projektu „Povećanje ulaganja u javne objekte s niskom stopom emisije ugljenika u BiH“ koji finansira Zeleni klimatski fond (GCF), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Više...

Srušio se vojni avion u Srbiji nedaleko od granice s BiH

 

U okolini Loznice u Srbiji, u ataru sela Brasina, nedaleko od granice s BiH srušio se vojni avion MiG 21, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Avion je pao u blizini sela Brasina, na obroncima Gučeva. Prema prvim informacijama riječ je o vojnom avionu u kojem su bila dva vojna pilota, piše Telegraf. Za sada nema potvrđenih informacija o poginulim osobama.
"Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi", saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Nezvanično, povrijeđen je i mještanin u čije je dvorište pao avion.
Na mjesto događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje osiguravaju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.
"Kako tvrde očevici, avion je u niskom letu iz pravca Cera preletio preko Gučeva ka Zvorniku i napravio krug. Poslije toga čula se strašna buka. Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi o kojem avionu je riječ, vojnom ili civilnom. Vatrogasne jedinice odmah su upućene na mjesto nesreće", piše lokalni portal InfoLo.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com