Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Nedjelja, 05 Juni 2022

Nautički klub Brčko: Čišćenje obale Save i Ficibajera i pogled sa vode na grad

  • Objavljeno u Brcko

 

„Nautički klub Brčko“ organizirao je jučer akciju čišćenja obale rijeke Save i promotivnu besplatnu plovidbu rijekom za sve građane koji su se prijavili za plovidbu putem Fejzbuk stranice Kluba, ali i sve ostale zainteresirane koji imaju želju da grad pogledaju i iz ove perspektive sa vode rijeke Save.

 

 

Amir Softić, član „Nautičkog kluba“ Brčko , javljajući se telefonom sa plovila u program Radija Brčko, kazao je da je okupljanje građana bilo u 10 sati ispred prostorija Kluba na gradskom izletištu Ficibajer, gdje su pored čišćenja i uređenja Ficibajera, svi zainteresirani mogli da se provozaju rijekom Savom i dožive jedinstven ugođaj – pogled na grad Brčko iz plovila na savskoj vodi.

 

Ove aktivnosti „Nautički klub Brčko“ je organizovao povodom Dana rijeke Save koji se od 2007. godine obilježava 1. juna.

 

Softić je zaključio da se ovoj privlačnoj aktivnosti Kluba odazvalo mnogo ljudi svih uzrasta koji su i očistili savsku obalu na šetalištu Ficibajer i plovili rijekom Savom uživajući u posmatranju svog grada Brčkog.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com