Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Utorak, 16 Maj 2017

Brčko: All about espresso coffee – kvalitetna kafa kreće od higijene

  • Objavljeno u Brcko

3-680x383Kafa je nezaobilazan napitak našeg podneblja. Sa njom počinje dan, svi važni sastanci kreću pozivom na kafu, a ima ih različitih. Pravljenje espreso kafe i nije tako jednostavan proces, ma kako to na prvi pogled djelovalo, u šta su se uvjerili i polaznici radionice o umjetnosti pravljenja ovog napitka, održane danas u Brčkom.

Više...

Pismo roditelja iz Brčkog: Šta vi "treneri" radite? Već na prvom treningu snimite „roditelje muzare", uništajete nam djecu

  • Objavljeno u Brcko

mladi-sportasi1"Obraćamo Vam se s molbom vjerujući da smijete objaviti cijeli tekst radi svih roditelja čija se djeca bave sportom (ili mi tako mislimo) u nadi da će se javiti psiholozi, pedagozi, treneri (sa završenom školom ili barem sa više od jedne odigrane utakmice), ili ugledni sportski radnici koji imaju iskustva u radu sa djecom.

 

UN konvecijom o zaštiti dječijih prava ,strogo je zabranjeno kršenje osnovnih dječijih prava, zlostavljanje i omalovažavanje djece.

 

Šta se krije iza novinarskih članaka „Ponovo zlato", „Opet prvi" „Najbolji smo „

 

Nazovi treneri klubova (koji ogromna sredstva dobijaju od Vlade Brčko distrikta, na račun brojnog članstava naše djece) zaboravili su i sport, sportsku kulturu, drugarsko ponašanje i timski rad.Zar naši klubovi nemaju dovoljno djece pa se za bitna takmičenja dovede djeca iz drugih klubova, gradova ,država? I osvojili ste zlato. Kome zlato pripada? Kitite se tuđim penjem ustvari tuđom djecom.A to je najstrašnije što možete da radite.

 

Kakvu poruku šaljete.Nije bitno vrijedno trenirati i raditi.Nije bitno biti dio ekipe.Umjesto sportskog duha i drugarstva među djecom (za koji posao ste dvostruko plaćeni i od članarina i od grantova Vlade Brčko distrikta BiH) stvorili ste bolesnu konkurenciju među djecom koja tek treba da se ozbiljno počnu baviti sportom. Djeca treniraju da bi se družila, bili dio kluba, IGRALI zajedno za svoj klub.Da bi se IGRALA.To su djeca.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com