Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Petak, 26 Maj 2017

Pamela Anderson pisala Bariši Čolaku: Neka BiH ustane protiv okrutnosti nad životinjama

  • Objavljeno u BiH

pam barNakon što je Pamela Anderson saznala da je zabrana uzgoja životinja radi krzna koja je trebala stupiti na snagu 2018. dovedena u pitanje, obratila se predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariši Čolaku sa apelom da ne popusti pritisku krznarskog lobija. Ona poziva na poštivanje prelaznog perioda određenog 2009. godine, saopćeno je iz PETA-e.

Više...

U akciji „Master“ SIPA lišila slobode 21 lice

  • Objavljeno u BiH

sipa-slikaU operativnoj akciji kodnog naziva „Master" policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pretresli su prostorije, stanove, vozila i ostale pokretne i nepokretne stvari više pravnih i fizičkih lica, s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, carinska prevara, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca.

Više...

POVELJA KULINA BANA: TRN U OKU NEPRIJATELJIMA BIH

  • Objavljeno u BiH

2-529. augusta 1189. godine, napisana je Povelja bosanskog bana Kulina na starobosanskom narodnom jeziku i bosanskim pismom bosančicom. Ovaj dokument je, ne samo najstariji do sada pronađeni očuvani bosanski državni dokument, nego i jedan od najstarijih državnih dokumenata svih južnoslavenskih naroda i država!!

Više...

Ilija Kalajdžić: Radnici su zabrinuti za dalju sudbinu JP „Luka", za svoju i egzistenciju svojih porodica

  • Objavljeno u Brcko

Ilija Kalajdzic info dec 2016Sindikalna organizacija JP „Luka" Brčko je, nakon održanog sastanka u „Luci" 25. 5. 2017. godine na kojoj su učestvovali i članovi Predsjedništva Sindikata Brčko distrikta BiH, zatražila pomoć i podršku od Sindikata Brčko distrikta vezano za zabrinutost radnika JP „Luka" Brčko zbog izuzetno teške i neizvjesne budućnosti preduzeća zbog zastarjelosti opreme s jedne i, neodgovornog odnosa javnih vlasti u Brčko distriktu i dugogodišnje nebrige vlasti na nivou BiH, s druge strane.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com