Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Srijeda, 24 Maj 2017

Esed Kadrić: Pizoviću, nije tačno da su svi članovi Pravosudne komisije Distrikta jednoglasno donijeli odluku vezano za člana VSTV-a

  • Objavljeno u Brcko

Esed KAdric info6Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić obraćajući se na današnjoj skupštinskoj sjednici predsjedniku Pravosudne komisije Safetu Pizoviću kazao da nije tačno da su svi članovi Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH jednoglasno donijeli odluku o stavljanju van snage Odluke o izboru prethodnog kandidata za člana Visokog sudskog, tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Više...

Brčko: Ko i kako vara na izborima?

  • Objavljeno u Brcko

izbori-glasacki-listiciKoalicija "Pod lupom" organizovala je u Brčkom javnu tribinu pod nazivom "Ko i kako vara na izborima?". Sagovornici ispred koalicije su bili Vehid Šehić i Dario Jovanović.

Više...

Tužba i protiv Distrikta Brčko zbog neprocesuiranja ratnih zločina

  • Objavljeno u Brcko

zlocbrckoOni koji su u proteklom bh. ratu preživjeli mučenja, torture, silovanja i ubijanja, a poslije rata podnosili tužbe za naknadu nematerijalne štete, izgubili su pravo da traže pravičnu naknadu koja potječe iz krivičnog djela. Uz to im se nalaže plaćanje troškova sudova i pravobranilaca, što je protivno presudi Evropskog suda za ljudska prava.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com