Menu

Četvrtak, 22 Septembar 2022

Kompanija BELISAR Logistics raspisuje konkurs na poziciji Manipulativni radnik

  • Objavljeno u Brcko

 

BELISAR Logistics posluje kao grupa kompanija u sklopu BELISAR Holdings International sa sjedištem u Dubai-ju, UAE. Dubai je ujedno i regionalno sjedište za Bliski Istok i sjevernu Afriku (MENA regiju). Članice BELISAR Logistics su i BELISAR Brčko, BELISAR Koper i BELISAR Beograd koje pokrivaju primarno regiju jugoistočne Evrope (SEE regija).

Nudimo sveobuhvatne logističke usluge u upravljanju drumskim, željezničkim, pomorskim i riječnim transportom, uključujući i multimodalni transport. Svojim klijentima osiguravamo vremenski i troškovno efikasnu kompletnu uslugu špedicije, skladištenja, carinskog posredovanja i pripreme robe za dalju otpremu.

Zbog povećanog obima poslovanja BELISAR Logistics želimo zaposliti stručnu, odgovornu i motivisanu osobu za radno mjesto „Manipulativni radnik“ u našoj centrali u Brčkom. Ukoliko želite postati dio uspješnog tima, a ispunjavate dole navedene uslove, pozivamo vas da se prijavite.

MANIPULATIVNI RADNIK

Opis posla:

Odgovara za količine uskladištene robe u skladištima;

Odgovoran za utovar i manipulaciju ugljem na otvorenom skladištu;

Odgovoran za utovar i manipulaciju robom u zatvorenim skladištima;

Odgovoran za održavanje radnih mašina, uređenje skladišta;

Odgovoran za vođenje evidencije utovarene i istovarene robe;

Čuvanje robe u ispravnom stanju;

Pakovanje-paletiranje robe i zaštita iste;

Istovar robe iz prevoznog sredstva kojim je roba dostavljena u skladište;

Utovar robe u prevozno sredstvo kojim se roba preuzima iz skladišta;

Obilježavanje i etiketiranje (lijepljenje proizvodni deklaracija) na uskladištene robe;

Materijalno i finansijski odgovoran za sve u svom dijelu posla.

Uslovi:

Stručna sprema: SSS

Radno iskustvo: 1 godina na poslovima skladištenja i manipulacije robe

Probni rad: 3 mjeseca

Poželjne osobine koje kandidat treba da posjeduje:

Sposobnost timskog rada;

Spremnost doslijednog sprovođenja zadatih ciljeva;

Šta nudimo:

Rad u dinamičnom okruženju

Saradnju punu izazova;

Mogućnost trajnog usavršavanja i napredovanja.

Poruka:

Rok za slanje prijava je 06.10.2022. godine. Kandidati koji uđu u uži izbor biti će obavješteni u roku od 7 dana od zatvaranja konkursa.

Više...

CIK BiH uvodi novine s ciljem zaštite integriteta izbornog procesa

 

Na Općim izborima 2. oktobra u Bosni i Hercegovini prvi put će biti uvedeno pečatiranje glasačkih listića sa oznakom svakog biračkog mjesta i potpisom člana biračkog odbora zaduženog za izdavanje listića. Osim ovih novina, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) uvela je i tehničke izmjene tokom glasanja u kabini, sve u cilju sprečavanja zloupotreba i mahinacija u izbornom procesu.

 

Glasački listić je važeći samo ako ima štambilj tog biračkog mjesta i potpis člana biračkog odbora. Time se sprečava takozvani bugarski voz i unošenje falsifikovanih glasačkih listića, ističu u CIK-u. Novine se odnose i na glasanje u kabini. Tajnost glasanja je zaštićena, ali su ruke glasača vidljive posmatračima i članovima biračkih odbora.

“Sa okretanjem kabine spriječili smo slikanje glasačkih listića, što je bila česta pojava i da se može listić ubaciti u džep ili iz džepa izvaditi drugi glasački listić, jer su mu ruke vidljive svim prisutnim”, rekao je član Centralne izborne komisije BiH Jovan Kalaba.

U „Koaliciji pod lupom“ kažu da su novine CIK-a korak naprijed u izbornom procesu, kojima se, tokom prebrojavanja, sprečava dodatno ubacivanje glasačkih listića.

“Kratkoročni posmatrači će na biračkom mjestu pratiti da li se glasački listići izdaju u skladu sa novim procedurama, kao i da li pri prebrojavanju imaju otisak štambilja za svaki glasački listić u slučaju da se na nekim ne nalazi pečat da li se proglašavaju po proceduri kao nevažeći”, navodi Srđan Ostojić iz Koalicije “Pod lupom”.

“To su mali pomaci koje je CIK mogla da iskoristi donoseći podzakonske akte, kad već nisu na političkom nivou uspjeli da usvoje ovaj dio reformi izbornog zakona koji se tiče integriteta i transparentnosti”, smatra politička analitičarka Tanja Topić.

Osim novih procedura, posmatrači Koalicije “Pod lupom” pratiće i potencijalnu trgovinu u biračkim odborima. Ukoliko utvrde da su članovi biračkih odbora formalno ispred jedne stranke, a dolaze iz druge, prijavljivaće CIK-u da ih isključe iz biračkog odbora.

 

Izvor: BHRT

Više...

BiH: Određen pritvor za 31-godišnjaka zbog obljube nad maloljetnicom

  • Objavljeno u BiH

 

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica M.V., koji je rođen 1991.godine u Laktašima predložio je određivanje pritvora zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

 

Osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio u vremenskom periodu od aprila mjeseca 2022.godine do 19.09.2022.godine, na štetu četrnaestogodišnjakinje.

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz vanrednih okolnosti jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti Prijedlog za određivanje mjere pritvora razmatran je od strane sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci, te je isti donio rješenje i odredio mjeru pritvora prema osumnjičenom.

 

Izvor: Tuzlanski

Više...

BiH: Jesen slična ili malo toplija u odnosu na prošlogodišnju

 

Jesen 2022. u poređenju s istim periodom prošle godine trebala bi biti slična ili malo toplija, navodi se u sezonskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

"I pored toga što se tokom jeseni očekuju veće srednje temperature zraka, nisu isključeni i prodori hladnih zračnih masa sa sjevera kontinenta s temperaturama znatno nižim od uobičajenih. Mraz je izvjestan u centralnim područjima zemlje", navode iz FHMZ-a.

 

Navodi se da se do 30. novembra očekuje viša srednja temperatura zraka u poređenju s prosječnom temperaturom za period od 1981. do 2010. godine.

 

Prema prognostičkim modelima, najveća odstupanja u odnosu na referentni niz prognoziraju se u septembru. U oktobru i novembru pomenuti modeli ukazuju na pozitivno odstupanje na prostoru Bosne, dok se u Hercegovini očekuju prosječne temperature. Vjerovatnoća ostvarenja prognoze je umjerena i kreće se nešto iznad 50 posto.

 

Na duži vremenski period prognoza količina padavina u odnosu na prognozu temperatura zraka je manje pouzdana, tako da se prognozirane količine padavina moraju uzeti sa više opreza, navode iz FHMZ-a.

 

Tokom jeseni, prema dostupnim materijalima za dugoročnu prognozu, ukupna količina padavine trebala bi biti manja u odnosu na referentni niz 1981.-2010. godine. Raspored padavina tokom jeseni biće neujednačen, a najmanja odstupanja u odnosu na referentne vrijednosti prognoziraju se za novembar.

 

Očekivane ukupne količine padavina trebale bi biti približna padavinama registrovanim tokom jeseni 2021. godine.

 

Izvor: AA

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com