Menu

Princ iz Eleja 550x50

Srijeda, 12 April 2017

Bakir Izetbegović: Za dvije godine od mog obećanja imamo skoro 50.000 zaposlenih

  • Objavljeno u BiH

bakir66666666Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović gostujući u Dnevniku TV1 govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, koaliciji na državnom nivou, zapošljavanju te odnosima Bošnjaka i Hrvata. Na početku je kazao da je zadovoljan što BiH nakon višegodišnjeg zastoja ide ka EU i NATO-u, a da je nezadovoljan funkcionisanjem koalicija. Izetbegović je mišljenja da će BiH dobiti kandidatski status što znači sigurnost i stabilnost za BiH.

Više...

Veliki broj mladih u Brčkom uopšte ne poznaje svoja prava

  • Objavljeno u Brcko

DfmK9k68 mladiResursni centar Brčko distrikta proveo je istraživanje na uzorku od 500 mladih u Brčko distriktu o percepciji mladih o dječijim pravima. Došli su do poražavajućeg podatka da više od polovice mladih uopće nije upoznato sa svojim osnovnim pravima, a ostali, koji su čuli za prava djeteta, uglavnom smatraju da im se ta prava skoro svakodnevno uskraćuju. To otvara prostor i potrebu za boljom informiranošću mladih o njihovim pravima, zaključak je do kojeg se došlo na temelju provedene ankete.

Više...

Došao je kraj neurednom postavljanju zastava BiH na graničnim prelazima

  • Objavljeno u BiH

zastava poderana brckoVijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Pravilnik o standardima i uvjetima izgrađenosti i opremljenosti graničnih prijelaza sa sugestijama na sjednici i obavezalo sve institucije da u budžetima za narednu godinu planiraju sredstva za realizaciju aktivnosti za dostizanje standarda na graničnim prijelazima definiranih ovim pravilnikom.

Više...

U subotu u Brčkom obilježavanje Dana Armije R BiH

  • Objavljeno u Brcko

armija bih AA3 711917880Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine Brčko distrikta BiH u povodu obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u subotu, 15. aprila u 11 sati u centru Brčkog položit će cvijeće na Centralnom spomen obilježju poginulih boraca i šehida 108/215 motorizovane viteške brigade.

Više...

Brčanski faraoni i moj susjed Rambo

  • Objavljeno u Brcko

rambo-2-der-auftrag-2-1331590"Ovaj svijet je podijeljen oštro na dva dijela. Na budale i na one koji trpe. Puno je budala ovdje, a i lakovjernih ljudi koje je lako kupiti i još lakše zavesti. Ti „domaćini" misle da je njima dato da potroše kao svoje sve vrijeme jednog naroda, kao da iza njih više ništa ne može da se dogodi. A ovaj prostor je škrt kada treba da iznjedri čovjeka sa misijom, čovjeka darovitog koji može da vidi bar jedan vijek unaprijed. Zato se ovdje stalno strada. Živi se stihijski, primitivno, i svi neprestano stradamo", kazao je Bata Stojković u filmu "Balkanska pravila".

Više...

SBiH Brčko: Svim članicama i članovima čestitamo 21. godišnjicu osnivanja SBiH

sbihPovodom 21. Godišnjice osnivanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Vijeće SBiH Brčko distrikta BiH svim članicama, članovima i simpatizerima Stranke za Bosnu i Hercegovinu upućuje najiskrenije čestitke uz želju da zajednički nastavimo sprovoditi ideje SBiH u oblasti obnove industrijskih i drugih privrednih kapaciteta, otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanju mladih te konačnom ostvarivanju uslova za ulazak u Evropsku uniju i pristupanje NATO paktu.

Više...

Arnautović: Za zadržavanje umrlih na biračkom spisku odgovorni matični uredi, razmotrit će se pitanje rada i Javnog registra Distrikta...

  • Objavljeno u BiH

arnaut Predsjedavajući Interresorne radne grupe i član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) Suad Arnautović kazao je da su na proteklim lokalnim izborima uočeni određeni problemi glede zadržavanja umrlih na Centralnom biračkom spisku, kao i neažuriranja određenih podataka, za šta su odgovorni isključivo lokalni matični uredi.

Više...

Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH i Preporod raspisali konkurs za najbolje literarne i likovne radove

  • Objavljeno u Brcko

pisanje-jezikKoordinacija boračkih udruženja proisteklih iz 108/215. brigade Armije RBiH i BZK Preporod Brčko distrikta BiH u povodu obilježavanja 25. godišnjice formiranja 108/215. viteške motorizovane brigade Armije RBiH raspisali su konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih (od šestog do devetog razreda) i srednjih škola Bosne i Hercegovine (od prvog do četvrtog).

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com