Menu

Princ iz Eleja 550x50

Subota, 22 April 2017

U Vlasenici obavljena dženaza i ukop pet žrtava iz proteklog rata

  • Objavljeno u BiH

b 170422050Posmrtni ostaci pet žrtava iz proteklog rata, koji su identifikovani u Komemorativnom centru u Tuzli, ispraćeni su danas na vječni smiraj, kada im je klanjana dženaza i organizovan kolektivni ukop na Šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici, potvrdio je Feni predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović.

Više...

U Brčkom održane dvije izložbe pasa

  • Objavljeno u Brcko

izlozba-pasa-naslovna-642x336U Brčkom su danas održane dvije izložbe pasa u gradskom parku. U okviru programa kulturne manifestacije "Proljeće u gradu" održana je Sedamnaesta državna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog saveza Brčko distrikta.

Više...

Kurspahić: Razmišljanja o 'ratu kojeg neće biti'

  • Objavljeno u BiH

E5F1C9C0-428B-490E-B929-90BB603DD2BD w1023 r1 sČitajući ovih dana refleksije o politički aktuelnoj knjizi Tima Nikolsa (Nichols) pod naslovom „Smrt ekspertize: Kampanja protiv utvrđenog znanja i zašto je to važno" zabilježio sam anegdotu na koju podsjeća autor: riječ je o veteranu britanske diplomatije koji je penzionisan nakon 40 godina rada u kojima je – kako kaže – svako jutro išao kod premijera i uvjeravao ga da tog dana neće izbiti svjetski rat.

Više...

Kome je BiH najviše dužna?

  • Objavljeno u BiH

duznaU Washingtonu sutra počinju pregovori vlasti s MMF-om. Nisu ispunjeni ključni uslovi za sljedeću tranšu - usvajanje seta zakona o akcizama. Propao je još jedan pokušaj političkog dogovora juče u Parlamentu BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com