Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 25 April 2017

Kad brčanska mladost pokaže da i dalje živi uspjeh

  • Objavljeno u Brcko

uspjeh ilustracijaPoljoprivredna i medicinska škola Brčko može biti ponosna na svoje učenike. Unatoč činjenici da je jedna od najzapuštenijih škola u Distriktu kada je u pitanju infrastruktura njeni učenici i njihovi uspjesi je stavljaju u sam vrh škola ne samo u Brčkom nego i u cijeloj zemlji.

Više...

Do pobjede praznine

  • Objavljeno u BiH

do pobjedeNema više uređenog i pristojnog neprijateljstva iz vremena dogovorenog hladnog rata. A i na prste jedne ruke se mogu nabrojati ozbiljni političari svjesni odgovornosti pred planetarnim procesima koji su se otrgli svakoj kontroli. Jadan je svjetski sistem čija posljednja odbrana ovisi od jednog ili dvoje koji ulažu veto na odluke svih ostalih. Eno ilustracije te odbrane u Libiji, Siriji, Iraku, Jemenu, u legalnoj "proizvodnji" terorista i u drugovanjima s režimima koji hrane te iste teroriste... Milioni izbjeglica na bespućima i mnogo više onih koji se na taj put spremaju. Čekaju ih razni štabovi grozničavo pripremajući zidove, žice i zakone istog karaktera. Bombe po velikim gradovima, skoro pa rutina. Očekivanja kataklizmi, u sistemima koji se sjećaju demokracije, nadvladala su u životima sasvim običnih, koliko jučer normalnih ljudi.

Više...

Televizija jedne države ili kanali tri naroda

  • Objavljeno u BiH

bht893Evropska radiodifuzna unija (EBU) uputila je apel bosanskohercegovačkim vlastima za spas Javnog medijskog servisa BiH. Očekuju od nadležnih da poduzmu mjere, kako bi se osiguralo održivo finansiranje, prije svega Radio-televizije Bosne i Hercegovine (BHRT), ali i entitetskih emitera.

Više...

Ukradene slike iz BiH, nacionalna dobra Srbije

  • Objavljeno u BiH

slike bih srCentar protiv krijumčarenja umjetnina (CPKU) iz Tuzle objavio je bazu podataka o ukradenim umjetninama iz Bosne i Hercegovine. Na tom spisku se nalazi 109 djela među kojim su četiri slike iz lične kolekcije Envera Mulabdića.

Više...

Crnadak pisao Dodiku: Pa ima li veće štetočine od vas i vaših saradnika

  • Objavljeno u BiH

ivan crndakNastavlja se prepucavanje saopćenjima između Milorada Dodika i Ivana Crnadka. Danas je Crnadak Dodiku uputio pismo kao odgovor na poruku da, kao i do sada, Crnadak nastavi obilaziti svijet, pod uslovom da tamo ništa ne govori i nikakva pisma ne donosi, jer je šteta od njegove bilo kakve "diplomatske" akcije daleko veća od one koju pravi samo lutajući od države do države bez smisla i cilja.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com