Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 15 Mart 2019

Povećanje plata zaposlenih u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

metalac-680x388Privredno vijeće Brčko distrikta BiH održalo je treću sjednicu na kojoj je odlučeno da se započne procedura za izmjenu Zakona o Privrednoj komori Brčko distrikta BiH, čime će se značajno unaprijediti rad ove organizacije, ali i privrede Brčko distrikta BiH u cjelini.

 

Više...

Esed Kadrić svečano otvorio 4. simpozij medicinskih sestara i tehničara

  • Objavljeno u Brcko

kadric-brckoOtvarajući ovaj dvodnevni skup organizovan u okviru programa obilježavanja 19 godina Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH rekao je da ni jedna vlast ne može biti u potpunosti uspješna ukoliko nema ljude zadovoljne uslovima rada u zdravstvu i obrazovanju. Podsjetio je da institucije pružaju veliku podršku JZU „Zdravstveni centar Brčko" i naglasio da će se rješavanjem pitanja participacije uskoro dodatno olakšati posao medicinskog osoblja.

 

Više...

Brčko: Protiv sudskog policajca podignuta optužnica jer je pucnjevima iz pištolja rastjerao osam osoba sa svog imanja

  • Objavljeno u Brcko

pi88Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv sudskog policajca Zijada Smajića iz Brčkog zbog sumnje da je u oktobru prošle godine, van službe, u naseljenom mjestu G. Skakava pucanjem iz vatrenog oružja počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti. Pored djela za koje se tereti da je izvršio na mjestu gdje je okupljen veći broj ljudi Smajić je optužen i da je bez važeće isprave nosio oružje kategorije B.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com