Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Ponedjeljak, 24 Maj 2021

Sport Reality Brčko: Proljetna rasprodaja

189620312 141895841307573 7741991011568984826 n

 

 

Da li ste raspoloženi za kupovinu uz najbolja sniženja ikada?

Sport Reality sprema proljetnu rasprodaju! U periodu od 25. do 30. maja, očekujte do 60% popusta na izdvojeni asortiman.

  • Brčko (TC FIS) – Malezijski put, bb 76100 Brčko

Centar za super rasprodaju!

Dočekajte ljeto u omiljenoj sportskoj odjeći i obući uz kupovinu po ultra sniženim cijenama koje će vam sigurno izmamiti osmjeh na lice. Ponudu možete pogledati u radnjama ili online na: https://www.sportreality.ba/.

Više...

Nakon incidenta otputovao u Brčko: Dušan Hodžić se ne mora ni vraćati u Sarajevo

  • Objavljeno u Sport

 

Dušan Hodžić je jedan od igrača koji je jutros bio meta napada navijača Sarajeva u klupskom kampu.

 

Nakon ovog incidenta bočni fudbaler bordo tima odmah se zaputio u Brčko gdje žive njegovi roditelji i nema namjeru vratiti se u glavni grad. U njega se faktički ne mora ni vraćati jer mu ugovor sa Sarajevom ističe s krajem sezone, pa je jasno da ćemo ga od ljeta gledati u novoj sredini.

 

Tako je definitivno jasno da Hodžića više nećemo gledati u bordo dresu, a on se putem Instagrama već počeo opraštati od kluba s Koševa, pošto uveliko dijeli priče svojih pratitelja koji mu žele sreću u nastavku karijere.

 

U Sarajevo je Hodžić stigao 2016. godine iz Radnika, a u bordo dresu je osvojio čak četiri trofeja – dva Kupa BiH i dva puta Premijer ligu BiH.

 

 

Izvor: Sport centar

Više...

Vlada osudila prijetnje upućene portalu “eBrcko”

  • Objavljeno u Brcko

 

Kolegij Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici osudio je prijetnje koje je uputilo jedno lice kroz komentar portalu eBrcko.

Prema saznanjima Policije Brčko distrikta BiH prijetnje su se desile u subotu, 22. 5. 2021. godine uoči početka emisije uživo na tom portalu.

„Odmah nakon saznanja policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH preuzeli su intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih činjenica u vezi s navedenim događajem, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH”, navedeno je u policijskom izvještaju.

 

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine daje punu podršku nadležnim institucijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine da nastave profesionalno obavljati svoj posao, prioritetno rade na rasvjetljavanju takvih slučajeva i djeluju preventivno na njihovom suzbijanju.

Više...

Potpisan ugovor o početku rekonstrukcije platoa JP „Luka Brčko“

  • Objavljeno u Brcko

 

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević danas je u prostorijama „JP „Luka Brčko“ prisustvovao potpisivanju ugovora o saradnji za izvođenje radova za rekonstrukciju platoa „Luka Brčko“ koji je potpisan između direktora JP „Luka Brčko“ i predstavnika izvođača radova „Prijedorputevi“ i „Bijeljina-put“.

 

 

On je nakon potpisanog ugovora istakao važnost današnjeg događaja i kazao da vjeruje da će saradnja između izvođača radova i „Luke Brčko“ biti korektna i da će se poslovi završiti u predviđenom roku.

 

Direktor JP „Luka Brčko“ Perica Josić naglasio je da je danas historijski dan za brčansku „Luku“ i da će započeti radovi ubrzo omogućiti i efikasniji rad ovog preduzeća.

 

 

„Potpisom ovog ugovora ulazimo u završnu fazu projekta revitalizacije „Luke“. Želim izvođačima da poželim sreću u radu i nadam se da će sve radove završiti na kvalitetan način i u predviđenom roku“, kazao je Josić dodajući da JP „Luka Brčko“ uporedo radi na još dva projekta, odnosno na rekonstrukciji pruge željezničke stanice te nabavci krana.

 

 

Direktor firme „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac kazao je da je ovo jedna vrsta i međunarodnog projekta i da se nada da će ga uspješno završiti.

 

 

„Nakon uspješno odrađenog tendera, danas smo došli u situaciju da možemo da potpišemo ugovor o izvođenju radova. Ukupna površina koja bi trebala da se tretira kroz ovaj ugovor je oko 8.000 kvadratnih metara. Nadamo se da ćemo uspješno završiti ovaj posao“, naveo je Crnogorac.

 

 

Rok za završetak radova je šest mjeseci, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi oko 1.770.000 KM.

Više...

U BiH danas stiglo još 11.700 doza Pfizerove vakcine

  • Objavljeno u BiH

 

U Bosnu i Hercegovinu je danas stigla četvrta tura vakcina iz mehanizma Evropske unije, a u pitanju je 11.700 doza Pfizera.

 

BioNTechove i Pfizerove doze su stigle danas pola sata prije podne na Međunarodni Aerodrom Sarajevo. Riječ je o EU4Health mehanizmu kroz koji bi u BiH trebalo da stigne ukupno 214.000 doza Pfizera i 380.000 AstraZenece.

 

 

Ovu informaciju je potvrdio Dušan Kojić iz Ministarstva civilnih poslova BiH. On kaže da će nova tura vakcina iz Evropske unije stići 1. juna, a da je u pitanju 10.530 doza.

Prve doze kroz EU mehanizam su stigle početkom mjeseca, tačnije 4. maja.

 

Izvor: Klix

Više...

Brčko: Urod ranog voća biće umanjen za najmanje 30%

  • Objavljeno u Brcko

 

Vremenske prilike ove godine nikako nisu povoljne za poljoprivredne proizvođače, a posebno za voćare u Distriktu, koji već sad mogu konstatovati da će urod, naročito ranog voća, u odnosu na prosjek biti znatno manji.

 

 „Činjenica da je snijeg ove godine pao na izbeharalo voće, kao i to da su vremenske prilike u svih pet mjeseci bile atipične, dovešće do umanjenja roda kajsije, breskve, trešnje kao i ranih sorti šljive, ponajprije čačanke“, ističe viši stručni saradnik za voćarstvo u Odjeljenju za poljoprivredu brčanske Vlade, Almir Junuzović.

 

Prema opštim procjenama, minule vremenske prilike bi urod voća na području Distrikta mogle umanjiti za 20-30 procenata, a to se posebno odnosi na zasade ranih voćnih sorti.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...

Izvoz iz BiH u Crnu Goru 2021. godine iznosio je 325 miliona, a uvoz 24 miliona KM

 

Trgovinska razmjena između BiH i Crne Gore u proteklih pet godina bilježi rast, s tim da je prošle godine uslijed pandemije COVID-19 bila značajno smanjena.

 

Izvoz BiH u Crnu Goru, prema podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, sa vrijednosti od 273,1 milion KM u 2016. narastao je na 448,6 miliona KM u 2019. godini.

 

 

U prošloj godini u uslovima pandemije bh. izvoz u Crnu Goru zabilježio je izvjestan pad na 325,5 miliona KM, ali se u ovoj godini bilježi oporavak. Tako je u prva četiri mjeseca izvoz BiH u Crnu Goru iznosio 142,3 miliona KM, a uvoz 24 miliona KM.

 

 

Među izvoznim proizvodima u Crnu Goru su mineralna goriva i mineralna ulja, gvožde i čelik, kao i mlijeko, mliječni i srodni proizvodi.

 

Najznačajniji uvozni proizvodi iz Crne Gore u ovoj godini su drvo, proizvodi od drveta i drveni ugljen, vozila (osim željezničkih ili tramvajskih šinskih), rude, minaralna goriva, itd.

 

 

U službenu posjetu Bosni i Hercegovini danas dolazi predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji će razgovarati s predstavnicima bh. vlasti.

 

Izvor: Fena

Više...

“Kovid” pasoši za građane BiH do kraja jula?

  • Objavljeno u BiH

 

Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara kontaktiralo je predstavnike više institucija i počelo sa pripremom plana za izdavanje “kovid” pasoša građanima BiH, koji se očekuju najkasnije do kraja jula, potvrđeno je iz ovog ministarstva.

 

Iz ministarstva navode da konkretniji koraci nisu mogli biti napravljeni sve dok EU nije usvojila detalje i jasne smjernice za korištenje ovog sertifikata, što je učinjeno u četvrtak, 20. maja.

 

 

Zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić rekao je za “Glas Srpske” da ne može precizirati datum, ali da bi izdavanje ovih sertifikata moglo početi najkasnije do kraja jula.

 

 

“To zavisi i od procesa imunizacije, koji ne teče u BiH kao u nekim drugim državama u Evropi. Od brzine vakcinacije zavisi stvaranje baze, da bismo imali konkretnije činjenice i da bismo lakše sproveli izdavanje ovog sertifikata. Vjerujem da će i sam proces imunizacije biti ubrzan i da će svi građani moći slobodno da putuju”, rekao je Ilić.

 

 

On dodaje da se ovom pitanju pristupilo ozbiljno, jer će ovaj dokument biti važna osnova za dalji tok otvaranja država, putovanja i privredu u narednom periodu.

 

 

“Kovid” pasoš trebao bi da bude spreman najkasnije do kraja juna, saopšteno je u četvrtak u Briselu, a u njemu će moći da se bilježe dokazi o vakcinaciji, preležanoj koroni ili negativnom nalazu testa. Ta digitalna evropska iskaznica imaće kod koji teško može da bude falsifikovan.

 

 

Još se lome koplja koje vakcine se priznaju. Konsenzus je za sada da su to samo one koje je odobrila Evropska agencija za lijekove, ali države članice mogu same da prihvate i druge vakcine.

 

Izvor: Klix

Više...

Brčko: Održano mektebsko takmičenje

  • Objavljeno u Brcko

mekt takm 21 1

 

Mektebsko takmičenje za nivo Medžlisa Islamske zajednice Brčko organizirano je u subotu i nedjelju 22. i 23. maja 2021. godine. U odnosu na ranije organizirana takmičenja ovogodišnje takmičenje je organizirano u skladu sa epidemiološkim preporukama nadležnih institucija o sprječavanju zaraze virusom COVID19.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com