Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Nedjelja, 30 Maj 2021

Nautički klub Brčko organizirao obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Save

  • Objavljeno u Brcko

300521 Sava 2

 

Danas na Ficibajeru, Nautički klub Brčko organizirao je obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Save.

 

Na Ficibajeru se simboličio okupi veliki broj ljubitelja rijeke Save koji su aktivnostima čišćenja, prikupljanja i paljenje granja, uređenja oko prostorija Nautičkog kluba, ukazali na važnost rijeke Save za naš grad, ali i svih rijeka za opstanak čovječanstva.

 

„Naše aktivnosti se ogledaju u košenju trave, čišćenju obale Save od smeća i otpada, pripreme riječnih vozila za spuštanje na vodu, a ujedno teku i pripreme za predstojeću ljetnju sezonu“, kazao je Softić.

 

Nautički blub ima oko 100 članova i prijatelja kluba koji se svi skupa trude da dodavanjem novih sadržaja i ideja obogate i uljepšaju grad Brčko, s akcentom na rijeku Savu.

Za učesnike je obezbijeđen vojnički grah koji je služen na kraju svih aktivnosti.

„U četiri države u slivu rijeke Save – Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji 1. jun se obilježava kao Dan rijeke Save. Sava je najveća rijeka u BiH i po dužini treća je pritoka Dunavu. Brčko je grad čiji je centar najvećim dijelom vezan za rijeku Savu, te je bitno da ne zaboravimo koliko blagodati nam ona svakodnevno pruža, kako u privrednom tako i u društvenom životu“, stoji u najavi današnjeg događaja organizatora Nautičkog kluba Brčko.

 

Radio Brčko/Suvad Alagić

Više...

Porobić: Panonska jezera spremna za ljetnu sezonu

  • Objavljeno u BiH

panonska jezera 780x340

 

Kompleks slanih Panonskih jezera u centru Tuzle je spreman za ljetnu sezonu 2021. godine, a zvanični početak je u utorak, 1. juna – potvrdio je Feni direktor JKP Panonika Maid Porobić Nagovještaji su da neće biti baš dobro vrijeme, ali Panonika je inače otvorena, kaže Porobić, dodavši da se sa sunčanim danima očekuje da Panonska jezera počnu raditi u svom punom kapacitetu.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com