Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 27 Februar 2018

Visoki dužnosnici u BiH dolaze s porukom da su vrata EU otvorena

  • Objavljeno u BiH

eu-dolazi-700x402Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Khaldun Sinno podsjetio je da je sutrašnja posjeta najviših dužnosnika EU BiH dio sveukupne posjete zemljama zapadnog Balkana jer u BiH dolaze iz Crne Gore, nakon BiH odlaze u Prištinu, a posjeta će biti zaključena sastankom lidera u Sofiji.

 

Više...

Isplata penzija za februar počinje 5. marta

  • Objavljeno u BiH

penzioneri46Isplata penzija za mjesec februar počet će u ponedjeljak 5. marta 2018. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO. Do početka primjene novog Zakona penzije se obračunavaju prema postojećem Zakonu.

 

Više...

Vaše dijete mora jednog dana otići od kuće. Pustite ga.

packing-768x512Vaša djeca odrastaju. Htjeli vi to priznati ili ne, dolazi vrijeme kada će otići od kuće i postati odrasli. To neće promijeniti činjenicu da su ona vaša djeca i dalje, ali im trebate dozvoliti da odu. U tinejdžerskom uzrastu djeca razvijaju individualnost i nezavisnost. Žele pokušati nešto novo, odlučiti sama, upisati fakultet u drugom gradu, raditi ili putovati. Učili ste ih kako se hoda, a sada žele sama praviti velike korake, a vi im trebate biti podrška na tom putu. Teško je, razumijemo se, ali prije svega trebate shvatiti šta je u vašoj moći, a šta nije.

 

Više...

Džihić: Ovakva EU nikada neće biti spremna za Balkan

  • Objavljeno u BiH

dzijh3 r1 sNakon punih 14 mjeseci (najduže u regiji), Bosna i Hercegovina će u srijedu 28. februara uručiti visokim zvaničnicima Evropske unije, odgovore na Upitnik Evropske komisije (EK). U Sarajevo tim povodom stižu predsjednik EK Žan Klod Junker (Jean-Claud Juncker), visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federika Mogerini (Federica Mogherini) i evropski komesar za politiku proširenja i susjedstvo Johanes Han (Johannes Hahn).

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com