Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Četvrtak, 19 Septembar 2019

BiH uvozi 92 posto hrane, bez jasnih podataka o kontroli

  • Objavljeno u BiH

hran77Zavod za poljoprivredu Federacije BiH (FZZP) sa sjedištem uSarajevu, povećao je broj metoda za kontrolu uzoraka hrane i poljoprivrednih proizvoda namijenjenih za izvoz u Evropsku uniju (EU). To znači da će poljoprivrednicima - izvoznicima biti olakšan put na međunarodna tržišta, jer su metode ispitivanja kvaliteta proizvoda usklađene s najvišim standardima EU.

 

 

Više...

Sljedeće sedmice prije skupštinske sjednice zastupnicima obratit će se supervizor za Brčko

  • Objavljeno u Brcko

Pripremni sastanak foto 1Na danas održanom pripremnom sastanku šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta utvrdili su dnevni red 54. redovne sjednice koja će početi nakon okončanja 52. i 53. sjednice. Zasjedanje je zakazano za srijedu, 25. septembra u 10 sati, a prije početka rada po tačkama dnevnog reda poslanicima će se obratiti supervizor za Brčko Michael Scanlan.

 

Više...

Šef Delegacije EU u BiH: EU je nepotpuna bez BiH i regije

  • Objavljeno u BiH

Johann SattlerNovi šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler obratio se danas medijima prvi put nakon što je preuzeo dužnost. Sattler je jučer predao akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću. Imenovan je na dvogodišnji mandat, u BiH je stigao iz Tirane gdje je bio austrijski ambasador.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com