Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Nedjelja, 17 Februar 2019

Koliko su kvalitetni proizvodi na tržištu BiH?

  • Objavljeno u BiH

hr444Bez obzira na to što je Kancelarija za veterinarstvo BiH ustanovila da na tržištu nije bilo distribucije i uvoza spornih pošiljki mesa iz Poljske, ipak je cijeli taj slučaj doveo građane u situaciju da se pitaju šta jedu. Institucije tvrde da vrše redovne kontrole, a domaći proizvođači smatraju da je ipak previše uvoza hrane kvalitete lošije nego domaćih proizvoda.

 

Više...

Kako do zdravijeg voznog parka u BiH?

  • Objavljeno u BiH

gggg6Hoće li Bosna i Hercegovina smanjiti carine na nove automobile i ukinuti ih na električne automobile, o tome će odlučiti Vijeće ministara na jednoj od narednih sjednica. Inicijativa je potekla od privrednih komora FBiH i RS, a u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i udruženjima distributera auta, sačinjena je studija u kojoj su pobrojani pozitivni efekti donošenja ovakve odluke, od smanjenja zagađenja zraka do smanjenja auto otpada.

 

Više...

Irvinovo putovanje u vrijeme koje mijenja nešto u duši /VIDEO/

  • Objavljeno u BiH

ir4Irvin Mujačić odrastao je u izbjeglištvu u Italiji i prije pet godina odlučio je da se vrati u Srebrenicu. Ljubav prema rodnom kraju i prirodi koja krasi ovaj kraj motivisala ga je da se intenzivnije bavi turizmom. Svoje kontakte iz Italije, ali i širom svijeta iskoristio je, pa sada brojni turisti, na njegov poziv, dolaze u Srebrenicu. Prošle godine ovdje je boravilo oko 1.500 turista iz Italije, ali i svih zemalja svijeta. Irvin uskoro počinje graditi i etno selo u planinama kod Srebrenice.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com