Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Četvrtak, 13 Decembar 2018

Sutra prezentacija eRegistra udruga i zaklada/fondacija Ministarstva pravde BiH i ostalih platformi

  • Objavljeno u BiH

vizual-11Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine u saradnji s projektom "Izgradnja kapaciteta vladinih institucija za sudjelovanje u dijalogu s civilnim društvom" kojeg financira Europska unija, organizira prezentaciju web portala eKonsultacije (https://ekonsultacije.gov.ba), Zbirnog registra udruženja i fondacija BiH (http://zbirniregistri.gov.ba) i eRegistar udruženja i fondacija Ministarstva pravde BiH (http://registrinvo.gov.ba).

 

Više...

Nakon novog poskupljenja struje mnogi će zatvoriti svoje firme

  • Objavljeno u BiH

gra3Uvođenje još jednog nameta bh. privrednicima, ovoga puta povećanje električne energije, mobiliziralo je poslovnu zajednicu u BiH da upozori vlast kako će poskupiti svi proizvodi, stanovništvo biti još siromašnije, a mnogi zatvoriti svoje firme i otići da posluju u zemlje koje imaju bolje poslovno okruženje. Privrednici podsjećaju da BiH ima najmanji ekonomski rast od zemalja u okruženju ( za ovu godinu niti dva posto), najveće namete poslodavcima (doprinosi na plaće 67 posto), najduži period za registraciju firme i nema podsticaja za one koji ulažu svoj kapital, piše Radio Slobodna Evropa.

 

Više...

Inspektor na suđenju automafiji: Građani su u strahu, a razbojnici sve brutalniji

  • Objavljeno u BiH

pljackasi-bjeze 66300903Penzionisani inspektor Milan Božić nastavio je danas davanje iskaza u predmetu "Volan" koji se vodi pred Sudom BiH. Kazao je kako je zbog drastičnog povećanja krađe vozila u periodu od 2011. do 2017. godine veliki broj građana čija su vozila ukradena osjećao strah za svoj život i živote svojih porodica s obzirom da su im razbojnici prijetili.

 

Više...

Realizacija projekata na Savi i Brci teče planiranom dinamikom

  • Objavljeno u Brcko

2018-12-13-projekti delegacija EU-3Predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH boravili su danas u Brčkom, gdje su s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, šefom Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zoranom Gajićem i zaposlenicima ovog odjeljenja razgovarali o projektima koje finansira Evropska unija, a koji se realizuju na području Brčko distrikta BiH. Riječ je o projektima „Regulacija rijeke Brke" čija je vrijednost 1.140.000 eura i „Rekonstrukcija savskog nasipa" u vrijednosti od 965.000 eura.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com