Menu

InfoBrcko.com - Petak, 14 Decembar 2018

Da li su “žuti prsluci” mogući u BiH?

  • Objavljeno u BiH

protesti-2013-4354Na pitanje da li su u BiH mogući protesti po uzoru na demonstracije „žutih prsluka" u Francuskoj, građani Sarajeva daju negativne ogovore. Uz konstataciju da se javnost u ovoj zemlji već odavno ponaša po uzoru na naslov hita Dubioze kolektiva „Šuti i trpi", N.M. ističe da razjedinjeno bosanskohercegovačko društvo nije sposobno organizirati proteste poput onih u Francuskoj ili Belgiji, piše Deutsche Welle.

 

Više...

Envere, Brka, Brčko i BiH uvijek će te pamtiti

  • Objavljeno u Brcko

brckoEnver-640x388Envera Pamukčića njegovi prijatelji i komšije pamte kao skromnog, odmjerenog ali sretnog čovjeka. Rodio se u selu Brka 1952. godine. Kao ekonomista radio je u Poljoprivrednom dobru "Posavina" a imao je i vlastitu firmu pilića. U slobodno vrijeme bavio se lovom. Živio je veoma povučenim životom, veoma vezanim uz porodicu a naročito svoju djecu. Niko nije ni slutio da će taj dobri i skromni insan u nadolazećem ratu postati brčanska legenda broj jedan. Kako je rat odmicao tako su se Brčaci i Brčko ponosili svojim legendarnim borcem. Bez sumnje, ono što su Šehović i Zajko bili za Sarajlije, Hujka za Mostar, Mešić za Teočak, Nanić za Bužim, Imamović za Goražde, to je Pamukčić bio za Brčko i Brčake. Nažalost, i Enver Pamukčić je poginuo. Poginuo je u čuvenoj Bici u Donjem Rahiću 14. decembra 1992. godine. Ipak, njegov put je ostavio vječni pečat na historiju Posavine.

 

Više...

Mirsad Đapo dobitnik nagrade najmenadžer 2018. godine

  • Objavljeno u Brcko

nagrada najmenadzer 3Na sinoć održanoj 39. svečanoj ceremoniji dodjele prestižnog međunarodnog priznanja "Najmenadžer i najkompanija 2018.", Mirsadu Đapi, direktoru Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" d.o.o. Brčko distrikt BiH, uručeno je priznanje za najmenadžera javnih preduzeća.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com