Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Nedjelja, 13 Decembar 2020

Korak ka humanijem miru

  • Objavljeno u BiH

zastava bih 1Iako je Bosna i Hercegovina (BiH) prešla dug put od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma 14. decembra 1995. godine, mnoge građanke i građani su razočarani dugotrajnim nedostatkom napretka u izgradnji prosperitetnijeg, stabilnijeg i u potpunosti inkluzivnog društva 25 godina kasnije.

 

 

Više...

Akademik Pejanović: Krajnji ishod Dejtonskog sporazuma treba biti integracija u EU i NATO

  • Objavljeno u BiH

mirko pejanovicKrajnji ishod Dejtonskog mirovnog sporazuma treba biti integracija države Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez, međutim BiH je u zadnjoj deceniji dobro zaglibila u zastoju prema integraciji – izjavio je danas na redovnoj sesija Kruga 99 u online formatu jedan od uvodničara teme “Nakon 25 godina, vrijeme je za postdejtonsku građansku BiH”, akademik Mirko Pejanović.

Više...

I ovo je BiH: Diplomirao s desetkom, sad bez posla, obrok traži u javnoj kuhinji

  • Objavljeno u BiH

pri9Mladi Prijedorčanin Kristijan Vujčić (26) jedan je od 250 korisnika javne kuhinje “Optimisti” u Prijedoru. Svaki dan dolazi po obrok za sebe i majku i to valjda više nikom ne bi bilo čudno, da Kristijan nije junak priče iz bosanskohercegovačkih “lovaca na oluje” i mladić koji je s desetkom diplomirao na temu reforma javne uprave u BiH. 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com