Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Subota, 19 Decembar 2020

Ko je bio Roland Garros

  • Objavljeno u Sport

gaNakon njegove smrti, Rolanda Garrosa u tenis dovodi njegov dobar prijatelj Emile Lesieur, koji je s njim igrao u ragbi timu na Stade Françaisu. U dogovoru s predsjednikom kluba Lesieur je predstavio prijedlog za izgradnju teniskog stadiona koji bi bio domaćin finala Davisovog kupa 1928. godine.

Više...

Đonlagić: Posjeta Lavrova posljednji je pokušaj zaustavljanja BiH na NATO putu

  • Objavljeno u BiH

dzenan djonlagicPosljednja posjeta ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova zapravo do kraja je otkrila namjere Ruske Federacije prema Bosni i Hercegovini, ali i prema regionu Zapadnog Balkana i nema nikakve dileme da je ovoga puta poruka bila da se želi zaustaviti proces integracije Bosne i Hercegovine u NATO savez, rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) dr. Dženan Đonlagić, član Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Više...

I brčanski policijski stručnjaci učestvovali u obuci sprečavanja seksualnog zlostavljanja djece u digitalnom okruženju

  • Objavljeno u Brcko

polici9Pet policijskih stručnjaka (tri iz Federalne uprave policije i dva iz Policije Brčko distrikta) u proteklih sedam dana sudjelovalo je u obukama Osnove mobilne forenzike CMFF  (Cellebrite Mobile Forensics Fundamentals), Certifikacija Cellebrite operatera CCO (Cellebrite Certified Operator) i Cellebrite certificirani fizički analitičar CCPA (Cellebrite Certified Physical Analyst.) Obuke su organizirale kompanije SHOT* iz Zenice i CELLEBRITE* iz Izraela u okviru projekta „Prevencija i rad na sprječavanju seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece u digitalnom okruženju u Bosni i Hercegovini“ koji provodi organizacija Save The Children.

 

Više...

“Od 11 do 14”: Socijalisti demantuju pisanje SRNE

  • Objavljeno u Brcko

 

Opštinski odbor Socijalističke partije Brčko distrikta BiH upućuje demant na vijest SRNE pod naslovom: U srijedu 23.12. verifikacija mandata, izbor predsjednika Skupštine i gradonačelnika Brčko Distikta BiH.

U pomenutoj vijesti navodi se netačna informacija da Srpski blok okupljen oko koalicije SNSD – DEMOS broji 11 od 14 osvojenih mandata iz reda srpskog naroda, insistira da budući gradonačelnik bude iz reda srpskog naroda.

Naglašavamo da trenutna srpska većina ima deset poslanika a ne jedanaest kako je navedeno u vijesti koju je objavila srpska novinska agencija SRNA.

Podsjećamo da je činjenica da su pripadnici srpskog naroda u Distriktu osvojili najviše pojedinačnih mandada za parlament Distrikta i to sledećim redoslijedom, što su zvanični podaci CIK-a:

Koalicija SNSD – DEMOS: 4 mandata;
Socijalistička partija: 4 mandata;
US: 2 mandata;
PDP: 2 mandata;
SDS: 1 mandat i
DNS 1: mandat.

Iz svega navedenog jasno je da je Socijalistička partija apsolutni pobjednik ovogodišnjih lokalnih izbora uz Brčkom, kada su u pitanju pojedinačni mandati koje je osvojila partija iz reda srpskog naroda. Uprkos činjenici da smo kao najjača srpska opcija, izopšteni iz učeščća u kreiranju vlasti u Brčkom, ipak dajemo podršku inicijativi da poziciju gradonačelnika zauzme kandidat iz reda srpskog naroda.

Naši politički ciljevi i opredeljenje uvijek će prije svega štititi interese srpskog naroda u Distriktu.

Socijalistička partija OO Brčko, još jednom zahvaljuje biračima na ukazanom povjerenju a jasan pokazatelj da smo našu politiku vodili u pravm smjeru svih proteklih godina jeste činjenica da smo ove godine osvojili 4 poslanička mandata u odnosu na jedan osvojen mandat kakav smo imali na lokalnim izborima 2016.godine.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com