Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Petak, 06 Novembar 2020

Brčko raspolaže sa malim brojem PCR testova, pokrenut postupak za nabavku

  • Objavljeno u Brcko

pcccTestovi za utvrđivanje koronavirusa, uz zaštitnu i medicinsku opremu vezanu za epidemiju COVIDa-19, postali su najtraženija roba u svijetu te su stoga teže dostupni. Zbog konstantnog usložnjavanja situacije, testira se sve više uzoraka, a testovi za utvrđivanja virusa ubrzano se troše pa se strahuje od njihovog nedostatka.

Više...

Brčko: Produžen pritvor optuženima u slučaju otmice i ubistva Edina Zejćirovića

  • Objavljeno u Brcko

pol trPostupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Suanu Haliloviću*, Samidu Šabanoviću*, Nihadu Hukiću* i Suvadu Djedoviću*, optuženima za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz novembra prošle godine. Njima je trajanje pritvora produženo do 18. januara naredne godine, imajući u vidu krivična djela za koja se terete, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice. Ocijenjeno je takođe i da bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. Dokazana opasnost od bjekstva dodatni je razlog za produženje pritvora drugooptuženom Šabanoviću, koji je neposredno po izvršenju krivičnih djela bio nedostupan organima gonjenja.

Više...

Erdogan se u Istanbulu sastao sa Džaferovićem

 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se danas u Istanbulu sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem.

Erdogan je Džaferovića primio u palati Vahdettin u Istanbulu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović je proteklih dana boravio i u posjeti Pakistanu.

 

Više...

Produljena obustava nastave u osnovnim i srednjim školama na području Distrikta

  • Objavljeno u Brcko

 

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH danas je na održanoj elektroničkoj sjednici produljio obustavu nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Distrikta do 17.11.2020. godine.

Stožer je produljio i ograničenje radnog vremena svim ugostiteljskim objektima do 22.00 sata za još petnaest dana uz pojačanu kontrolu inspekcijskih i drugih tijela.

Stožer je donio i naredbu o usvajanju kriterija za testiranje na SARS-CoV-2 i prekid izolacije i samoizolacije.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com